Inkomstenbelasting 2016!

Het is bijna 1 mei, nog 5 dagen en dan moet je aangifte inkomstenbelasting bij de Belastingdienst binnen zijn.

Voor particulieren heeft de Belastingdienst inmiddels een aantal tools gemaakt welke handig zijn om te gebruiken:

Doe je zelf aangifte en heb je vragen, check dan eerst de site van de Belastingdienst. Hier vind je veel antwoorden mooi gerangschikt naar onderwerp.

Heb je geen vragen maar wil je wel checken of je alles hebt, gebruik dan checklist aangifte 2016 van de Belastingdienst. En doe je zelf je aangifte online, ook hier heeft de Belastingdienst een makkelijke uitleg bij gemaakt, zie online zelf aangifte doen.

Ondernemers hebben een jaarverslag nodig waarin het verloop van hun eigen vermogen is opgenomen om de aangifte inkomstenbelasting te doen. Voor ondernemers is het vaak handiger om een administratiekantoor of fiscaal adviesbureau in te schakelen. Deze kunnen het jaarwerk verzorgen en koppelen deze aan jouw inkomstenbelastingaangifte.

Heb je op dit moment je gegevens nog niet op orde, ben je druk met je onderneming (het is uiteindelijk ook BTW-maand en ja, die moet voor 30 april bij de Belastingdienst binnen zijn!), heb je liever vrij om met je gezin te zijn nu zij ook vrij zijn. Allemaal redenen waarom het jou niet lukt deze week de aangifte inkomstenbelasting 2016 voor elkaar te krijgen. Neem dan contact met mij op en laat mij jouw aangifte regelen.

Mijn naam is Jacqueline en ik ben bereikbaar per mail: info@hetbalanskantoor.nl