Van papieren archief naar online administratie.

Vroeger had ik software voor mijn administratie en moest ik elke factuur die ik maakte boeken, elke factuur die ik ontving boeken, de bankmutaties boeken en mijn kasboek boeken. Elke paar maanden stapelden de mappen zich op in mijn kantoor wanneer klanten hun administraties kwamen brengen, allemaal op papier in mappen.
Zie je het voor je.

Papieren dossiers

Daarna kreeg ik een online administratie wat ik al heel handig vind. Ik ben nu niet afhankelijk van mijn eigen laptop en kan overal mijn administratie doen, op elke computer.

Ik kon nu downloads van de bank inlezen en op een makkelijkere manier mijn bankmutaties boeken. Veel minder typewerk en de software was al zo slim dat hij betalingen en ontvangsten probeerde te matchen met wat ik aan inkopen en verkopen geboekt had. Deze werden dan ook direct geboekt en hoefde ik alleen akkoord te geven. Dit was al zo’n vooruitgang. Voor mijzelf, maar ook zeker voor de werkzaamheden die ik deed voor mijn klanten. Meer werk in minder tijd, minder fouten (ja, ik ben ook maar een mens!) en niet meer eerst boeken en dan controleren, maar alleen controleren.

Scannen voor de online administratie.

Online houdt voor mij ook in dat ik geen papieren administratie meer wens te hebben.

mappen

Tot voor kort moest ik daarvoor alle papieren facturen en bonnetjes scannen en mailen naar mijzelf of in een map opslaan, waarna ik deze kon boeken in mijn administratie.

Sinds kort doe ik mijn administratie met mijn mobiel, hoe gaaf is dat!

Mijn software leverancier heeft een app ontwikkeld waarmee ik via mijn telefoon:

  • Een verkoopfactuur kan maken en versturen
  • Een overzicht heb van de facturen welke nog aan mij betaald moeten worden
  • Een herinnering kan versturen naar de klant
  • De factuur nogmaals kan versturen naar de klant
  • Een inkoopfactuur kan scannen en boeken
  • Een overzicht heb van de facturen welke ik nog moet betalen

mobiele telefoon

Wil je meer weten over hoe ik werk met mijn klanten en spreekt het je aan om je administratie te voeren via je mobiel, neem dan contact met mij op.

Heb je veel aan deze informatie en wil je nog meer weten!

Ben jij klaar voor meer Tips en Wetenswaardigheden op administratief en fiscaal gebied?
[activecampaign form=3]

Met het verzenden van je gegevens geef je toestemming tot het bewaren van je gegevens voor marketing doeleinden zoals vermeld in het privacyreglement.