O jee, telefoon van een televisiemaker ….. en dan?

Nog geen half uur geleden werd ik gebeld door een meneer van televisie voor het programma “Business aan tafel”, een programma door ondernemers voor ondernemers.
Mijn adem bleef steken, mijn hart sloeg eerst drie keer over voordat ik bijna piepend “goeiemiddag” kon uitbrengen. Hoe gaat zo’n gesprek met een t.v.maker? Hij vertelde mij dat hij mij tegen was gekomen op internet en facebook. Hij heeft wat filmpjes van mij bekeken en ik ben de enige in mijn vak die op facebook content deelt d.m.v. filmpjes en blogs. Hij had mijn filmpje gezien waarin ik wat deel terwijl ik lekker uitwaai aan het strand. Verder wil hij weten waarom iemand klant bij mij moet worden. Daar had ik wel antwoord op. Ten eerste, moeten mensen niks maar mogen we allemaal gelukkig kiezen. Ten tweede, ik ontzorg graag mensen in het algemeen en mijn klanten in  het bijzonder. Hoe? Door een vertaalslag te maken van Accountancy en Fiscale taal naar, laat ik zeggen zonder oneerbiedig te zijn, Jip en Janneke taal. Door mijn klanten te leren begrijpen wat ik voor ze doe, door voor hun de cijfers om te zetten in een verhaal. En dit niet alleen bij de jaarrekening, maar vaker, zo vaak als nodig is. Klinkt goed toch?! Natuurlijk gaat deze meneer hier direct op in. Ik pas in het plaatje, hoef mij geen zorgen te maken over het programma (mijn gezicht is mooi op fbl-live) en het programma gaat in de vorm van “vraag en antwoord”.  En wat gaat er allemaal gebeuren? Een gratis bedrijfspresentatie welke ik op mijn website mag zetten met vermelding t.v.kanaal, 50000 impressies aan marketing gericht op mijn doelgroep. Te mooi om waar te zijn. Wat kost mij dat? €1.250,- excl btw slik slik slik. Ik mag hier toch wel een paar uur over nadenken zeker? Gelukkig mag dat. Nadat ik opgehangen heb ren ik gillend naar beneden en vertel vol enthousiasme en trots dat ik gebeld ben door de meneer van de televisie. Mijn hart blijft als een trein over de rails bonken en ik kan het nog niet geloven.

Maar o, wacht even. Dit is een dingetje waar ik mijn Business Coach Veronique Prins  even voor ga bellen. Gelukkig, ze neemt gelijk op. Ze weet al wie er belt, zo fijn als je Coach weet dat jij haar nodig hebt. Thanks Niek! En dan beland ik binnen 3 seconden weer met mijn voeten op aarde. Want ja, welke ondernemers uit mijn doelgroep zitten op zaterdagmiddag tegen etenstijd of zondagmiddag na de kerk t.v. te kijken en willen dan ook nog “ondernemers” t.v. zien. Ik niet, ik relax liever met een boek, een wandeling of ……… Ennuhhhh weet je wel hoeveel betaalde facebook advertenties je voor dat geld kunt doen? En die bedrijfspresentatie is leuk, maar kun je alleen op je website zetten. Elk ander goed geschoten filmpje kun je waarschijnlijk vaker gebruiken. Elisabeth Griffioen heeft hier een mooi blog over geschreven. “Hoi ondernemer, wil je op tv? Voor een paar duizend euro? Geweldige exposure! Nee dus “

Zo, ik ben er weer. Alles in perspectief ziende ga ik dus niet op t.v. maar ga ik filmpjes maken waar JIJ wat aan hebt. Want wat ik het liefste doe is jullie ONTZORGEN door veel content te delen.

Heb jij ook wel eens een moment dat je denkt, te gek, ondernemer worden!  te mooi om waar te zijn, een geweldige nieuwe klant waar je een monster omzet uit gaat scoren! En realiseer jij je dan dat het belangrijk is hier over met iemand te praten die zaken voor jou in perspectief kan zetten? Als jij wilt praten over jouw flitsende ideeën betreffende ondernemerschap, neem dan contact met mij op. We plannen een kennismakings skype-gesprek. Ik luister naar jou en geef je 2 tips waar jij direct mee aan de slag kunt.

dit blog is geschreven door: Jacqueline Sandhövel van het Balanskantoor administratieve dienstverlening voor ambitieuze ondernemers.

Het Balanskantoor.

ontzorg jou op administratief, financieel en fiscaal gebied.

Wij zijn benieuwd naar jou en jouw onderneming, en als jij benieuwd bent naar onze ideeën voor jou, laten we dan samen skypen. In een 20 minuten durend gesprek luisteren wij naar jou en geven wij jou 2 kick start tips voor jouw onderneming