Wat de meeste boekhouders niet vertellen en jou zomaar honderden euro’s kan schelen!

Met een paar uurtjes per jaar kan iedere ondernemer die zijn privé auto ook zakelijk gebruikt honderden euro’s besparen.

HOE?  Lees gauw verder:

Met deze simpele tip kan ook jij zomaar veel geld besparen.

Bewaar je brandstof- en onderhoudsbonnen en vraag een deel van de btw terug.

Wat vind je daarvan! Goeie tip! En voor iedereen die met zijn privé auto zakelijke ritten maakt.

Waarom weet ik dat niet hoor ik je denken. Helaas kan ik je daar geen antwoord geven. Misschien weet jou boekhouder dat niet. Maar….. jij weet het nu wel. En hieronder laat ik je zien hoe je dit voor elkaar krijgt.

De regel is: Je mag de btw op onderhoud, reparatie en brandstof voor het zakelijke deel terugvragen. Dit naast de 19 cent per zakelijk gereden kilometer. Met de 19 cent per zakelijke kilometer dek je de zakelijke kosten. En nu weet je ineens dat er nog meer mogelijk is met jouw rittenregistratie. Ja, deze is namelijk belangrijk voor het bepalen van het percentage zakelijke kilometers! En dat levert geld op! Kleine moeite, groot plezier! Let op: Je dient dit per kwartaal te doen en Woon-werkverkeer (van je woonplaats naar een vast werkadres) vallen voor de btw onder privé-gebruik.

Hier lees je wat de belastingdienst erover zegt.

 

 

 

 

Een voorbeeld:
Je rijdt met je auto in het derde kwartaal van 2016 12.000 kilometer. Uit je uren- en km administratie blijkt dat je 7.500 zakelijke kilometers hebt gereden. 7.500 gedeeld door 12.000 is 62,5{0a8a90fe82c3764693e83d3d52864dc2100c284cb12011345aea03ad390761d1}.
Alle bonnen van de garage en de benzinepompen heb je bewaard. Daaruit blijkt dat je in totaal in dat kwartaal € 150 aan btw hebt betaald. 62,5{0a8a90fe82c3764693e83d3d52864dc2100c284cb12011345aea03ad390761d1} van € 150 is € 93,75. Die € 93,75 vraag je dat betreffende kwartaal terug bij de belastingdienst. Dat is in een kwartiertje werk snel verdiend!

Zo werkt het:

  • Noteer aan het begin én einde van een kwartaal de kilometerstand van de auto
  • Hou je zakelijke kilometers bij
  • Bewaar alle garage- en brandstofbonnen van dat kwartaal
  • Bereken aan het einde van het kwartaal hoe groot het percentage zakelijke kilometers t.o.v. het totaal aantal met de auto gereden kilometers bedraagt
  • Bereken aan de hand van de bonnen hoeveel btw je betaald hebt over onderhoud en brandstof
  • Vermenigvuldig het betaalde btw bedrag met het berekende percentage
  • Vraag het berekende bedrag terug via de btw-aangifte van dat kwartaal (5B voorbelasting in het aangifteformulier)
  • Aan het einde van het jaar bereken je de totale aftrek over het hele jaar, en vraag je het restant (aftrek over het hele jaar minus de reeds aangegeven kwartaal opgaven) terug. Anders zou de verhouding scheef kunnen gaan liggen.

Hier word ik blij van, en jij!

Wil je meer tips ontvangen? Op mijn site www.hetbalanskantoor.nl vind je nog meer tips en wetenswaardigheden.

Er is ook nog een andere manier van berekenen maar deze zet ik hier niet neer. Op die manier moet je namelijk heel veel kilometers zakelijk rijden met je privé auto voordat dit voordeel aannemelijk is. Wil je hier toch meer over weten neem dan contact met mij op.

Het Balanskantoor.

ontzorg jou op administratief, financieel en fiscaal gebied.

Wij zijn benieuwd naar jou en jouw onderneming, en als jij benieuwd bent naar onze ideeën voor jou, laten we dan samen skypen. In een 20 minuten durend gesprek luisteren wij naar jou en geven wij jou 2 kick start tips voor jouw onderneming